Predstavitev podjetja Wielton

Predstavitev podjetja Wielton

Skupina Wielton Group (v katero spadajo tudi znamke Fruehauf, Langendorf, Viberti, Merker, Cardi in Lawrence David) je tretji največji proizvajalec prikolic ter nadgradenj v Evropi. S preko 150 modeli in prek 800 različnimi izvedbami nudi eno najbogatejših ponudb izdelkov na evropskih tleh. Podjetje večino investicij usmerja v vpeljavo najmodernejših tehnologij proizvodnje, razvoj in inovacije. Zahvaljujoč sodobnim proizvodnim prostorom, avtomatizaciji ter uporabi robotov v proizvodnem procesu, se lahko njihovi izdelki pohvalijo z vrhunsko kakovostjo.

logotipi - wielton group

Robotizirano varjenje

Sprehod po proizvodnih halah tovarn v Franciji, Nemčiji, Italiji, Veliki Britaniji in na Poljskem nam izda predanost sodobnim tehnologijam – za sestavljanje in varjenje šasij skrbijo roboti, razrez aluminija poteka v največji možni natančnosti – s pomočjo laserjev, varjenje pa po plazma postopku, prav tako je edinstven stroj za povsem avtomatsko sestavljanje aluminijastih prekucnikov, tu je še popolnoma avtomatizirana robotska lakirnica šasij – najsodobnejša v Evropi ta hip ter nova linija za KTL zaščito šasij. Zadnja novost v podjetju je center za raziskave in razvoj s testno mizo za preizkušanje prikolic, ki je tretja tovrstna v Evropi.

Proizvodni program in testni center

Proizvodni program zajema aluminijaste in železne (Hardox) prekucnike, v obliki kvadrata ali mulde, različne izvedbe prikolic s ponjavo in kesonom, nadgradnje za tovorna vozila in tandem prikolice s ponjavo, prikolice za prevoz kontejnerjev in kotalnih (abrol) zabojnikov, prikolice s pomičnim podom ter specialne nizkopodne polprikolice in prikolice za prevoz gradbene mehanizacije ter različne opreme. Ponudba vključuje tudi širok program prikolic za kmetijstvo.